Noutati

Lucrul la cutia de control a alimentarii cu apa

Cautam idei pentru a crea o solutie versatila pentru alimentarea cu apa. Controlul alimentarii cu apa presupune

  • controlul starii electrovanei;
  • comanda automata inchis-deschis;
  • citirea volumului de apa consumat.

Solutiile pe care le testam in laborator trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • sa fie fiabile – in acest sens am programat o serie de teste de fiabilitate;
  • sa aiba un pret accesibil astfel incat solutia finala sa fie accesibila agricultorilor.

Stadiul actual ne da toate sperantele ca vom reusi  sa atingem toate obiectivele si sa aducem pe piata un sistem competitiv si util destinat nevoilor agricultorilor.

Vom reveni cu detalii!

 

Solatic AN-SMS01 – solutie de alertare la vant puternic

Ventilarea in solar sau sera are un rol important in dezvoltarea plantelor iar printre beneficii putem enumera:
– mentinerea microclimatului la parametrii optimi, atat pentru temperatura cat si pentru umiditate,
– evitarea dezastrelor legate de depasirea pragului critic de temperatura la care plantele mor,
– reducerea riscului de dezvoltarea bolilor,
– polenizare.

O mare problema o reprezinta insa asigurarea securitatii constructiei in special in cazul solariilor, acestea putand fi usor distruse de vant in situatia in care acestea sunt deschise in timpul vanturilor puternice.
O solutie in acest caz o reprezinta Solatic AN-SMS01 – solutie de alertare la vant puternic, gandita pentru a servi o comunitate de agricultori localizati geografic in aceeasi zona (spre exemplu o comuna).

Am testat solutia de alertare la viteza mare a vantului incepand din Octombrie 2018 si dupa cinci luni de functionare continua suntem increzatori ca putem aduce pe piata un concept nou, fiabil si util.

Cum functioneaza Solatic AN-SMS01?

Echipamentul se instaleaza intr-o zona cat mai relevanta din punct de vedere al activitatii vantului, necesita alimentare 220V si retea de comunicatii (internet wifi, prin cablu sau prin 3G/LTE). Solatic AN-SMS01 transmite catre un server in mod continuu viteza curenta a vantului. In cazul in care sunt depasite pragurile de alerta se transmit SMS-uri de informare catre lista de numere de telefoane inregistrata. Astfel, puteti sa va protejati solariile chiar daca nu aveti un sistem automatizat de inchidere asa cum este prevazut in cadrul proiectului Solatic.

Solatic este un sistem modular care va permite diverse configurari adaptate nevoilor si posibilitatilor financiare ale fiecarui agricultor!

 

Solutia de masurare a vitezei vantului Solatic in conditii reale

Peste 10.000 de masurari ale vitezei vantului, peste 500 sms de test, 100% uptime, sistemul de alertare la viteze mari ale vantului este validat in conditii reale. 

 

 

 

 

 

Primele instalari ale prototipului Solatic la Galati.

Beneficiarii directi ai proiectului Solatic sunt 10 producatori agricoli înregistrați, posesori de exploatații agricole protejate (solarii) de pe raza judetului Galați. 

In concluzie, primele instalari ale sistemului Solatic au fost facute la cei 10 producatori agricoli din judetul Galati care au acceptat sa lucreze cu noile tehnologii in activitatea lor.

Legumicultorii isi doresc ca noile tehnologii sa ii ajute, sa fie prezente in activitatea lor, mai ales ca cea mai mare problemă a lor rămâne lipsa mâinii de lucru: „Sunt perioade când nu găsești oameni să vină la lucru în niciun fel. Preferă să stea în bar, cu berea cumpărată din ajutorul social în față, decât să vină la muncă“, se plang toti fermierii si atrag atentia asupra „laturii mai puțin plăcute“ a activității din sere/solarii.

Sistemul Solatic nu poate compensa lipsa rezurselor umane din acest domeniu, insa poate fi „inginerul agronom” care va asista, prin baza sa de cunoștinte în continuă dezvoltare, cultivatorul în luarea celor mai bune decizii de control pentru a obține o creștere a producției și optimizarea inteligentă a consumului de apă, energie electrică și substanțe nutritive. 

Ne propune ca Sistemul SOLATIC sa fie „ inginerul agronom ” la care fiecare cultivator sa aibă acces.